Na kulinářské festivaly letos přijdou stovky tisíc Čechů

Gurmánské festivaly letos navštíví stovky tisíc Čechů a jejich počet se každoročně zvyšuje. Podle kvalifikovaného odhadu Petra Jiráska, ředitele Bosch Fresh Festivalu, se v letošním roce očekává, že počet návštěvníků naroste o více jak třetinu. Za posledních 6 let se počet návštěvníků více než stonásobil. Lidé festivaly vyhledávají, protože mohou vyzkoušet běžně nedostupné speciality jako třeba hmyz či medvědí maso.

Češi se postupně naučili vyrážet častěji do ulic za různými gurmánskými zážitky, mezi které patří i kulinářské festivaly. Podle průzkumů až 64 procent Čechů zajde na jídlo mimo domov alespoň jednou do měsíce. Češi si zpestřují své gurmánské zážitky různými druhy akcí, mezi které se řadí i stále oblíbenější a navštěvovanější gurmánské festivaly dobrého jídla a pití.

Díky kulinářským festivalům se mění i stravovací návyky českých domácností. „Tyto festivaly mají nezastupitelnou roli, protože Čechy inspirují a zároveň kultivují kulturu stravování. Za dobu své praxe pozoruji, jak se v posledních letech situace rychle mění, a Češi se nebojí experimentovat a poznávat nové druhy kuchyně,“ uvedl Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař a hlavní představitel Bosch Fresh Festivalu.

Newsletter