Speciální menu pomůže seniorům. Pizza Coloseum podpoří Nadaci Krása pomoci Taťány Gregor Brzobohaté

Po celém Česku se na stolech 15 restaurací Pizza Coloseum znovu objeví speciální sezónní menu. Od 3. února je možné v Praze, Ostravě, Brně, Teplicích a Českých Budějovicích ochutnat jídla z typicky italské nabídky vytvořené týmem šéfkuchaře Marka Rauvolfa. Tentokrát ale z každého hlavního chodu poputuje celých 50 Kč na podporu Nadace Krása pomoci, která pomáhá českým seniorům.

Sezónní menu servírují restaurace Pizza Coloseum čtyřikrát v každém roce. Letošní jarní nabídka je charitativní, v dalších měsících pak návštěvníky čeká sezóna chřestu, letního grilování a podzimních jídel. „Italská gastronomie není jen o zajímavých ingrediencích a chutích, ale hlavně o setkávání s lidmi. Ke každému jídlu během dne se sejdou přátelé nebo členové rodiny, povídají a debužírují. My chceme zákazníkům zprostředkovat i tento pocit alespoň tak, že z každého pokrmu přispějí na kvalitní život těm, co by v našich rodinách měli zaujímat první místo, tedy seniorům,“ představuje spolupráci Jan Mužátko, majitel sítě restaurací Pizza Coloseum, která letos oslaví 25 let na trhu.

Ve speciálním menu ochutnají milovníci italské kuchyně špenátový krém, k hlavnímu jídlu pražené gnocchi s krémem z pečeného lilku, kuskus s červenou řepou a krémovým kozím sýrem nebo grilované kuřecí prso se salátem Waldorf. Sladkou tečkou je bezlepkový čokoládovo-tvarohový řez s višňovou omáčkou. Ceny za hlavní chod se pohybují mezi 200 a 300 Kč.

„Moc si vážím spolupráce s Pizza Coloseum, jež nám pomůže finančně podpořit služby, které poskytujeme seniorům,“ říká ke spolupráci se značkou Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka Nadace Krása pomoci. „Například téměř devadesátileté paní Ireně již pět let pomáháme řešit každodenní drobné trable, kterým by jinak musela čelit úplně sama,“ vypráví Taťána a vyjmenovává, že s ní nadace řeší nejen návštěvy lékaře a pomoc s vyřízením příspěvků na péči či osobní asistenci, ale třeba také rozbité topení nebo vůbec trávení volného času.

Newsletter