Dr Pepper Snapple kupuje výrobce nápojů Bai

Americká nápojová společnost Dr Pepper Snapple Group koupí za 1,7 miliardy dolarů (43,3 miliardy Kč) výrobce nápojů s antioxidanty Bai Brands. Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě. Dr Pepper, který vyrábí i nápoje 7UP a Schweppes, tak reaguje na rostoucí poptávku po neslazených nápojích.

Dr Pepper už má v Bai tříprocentní podíl. Bai sídlí v New Jersey a její název znamená v mandarínštině „čistý“. Firma používá rostlinná sladidla a nápoje obohacuje o antioxidanty z kávy a bílého čaje. Jejich základ tvoří ochucená nasycená voda, kokosová voda a jakostní čaje. Obsahují pouze pět kalorií a jeden gram cukru v balení.

Konzumenty, kteří poptávají zdravé nápoje, se snaží získat i další výrobci nealkoholických nápojů. Například Coca-Cola investovala do výrobce bio džusů Suja a koupila firmy Honest Tea a Zico Coconut Water.

Výrobci jsou k tomuto postoji částečně i nuceni. Některá americká města totiž odhlasovala novou daň na cukrem slazené nápoje.

Dr Pepper Snapple předpokládá, že společnost Bai bude mít příští rok čisté tržby 425 milionů dolarů, a k čistým tržbám skupiny Dr Pepper Snapple tak přispěje částkou 132 milionů dolarů.

Newsletter