Komentář Wallera z Fedu podpořil růst amerických výnosů a dolar. Kurz zpevnil pod 1,0800 za euro. Rostoucí evropské i americké výnosy negativem pro měny regionu. Koruna ve ztrátě nad 25,30 za euro.

RoklenFx: Koruna smazala ztráty, vůči euru zpět na 27,035

Během úterý koruna umazala včerejší ztráty. Aktuálně se na páru s eurem obchoduje na 27,035 EURCZK. V případě dolaru jsme byli svědky jeho posílení. Na páru s korunou jsme tak výše na 23,77 USDCZK, ve dvojici s eurem pak na 1,137 EURUSD.

Dopoledne byl zveřejněn index PMI sektoru služeb v Německu a v eurozóně. V prvním případě přišel pokles na 55,1 bodů, ve druhém pak na 53,1. Ze Spojených států přišla data o únorové obchodní bilanci, která skončila deficitem o velikosti 47,1 miliardy dolarů, což odpovídá prohloubení o 2,6 %. Následoval index ISM segmentu služeb. Ten v březnu vykázal zlepšení z 54 bodů na 54,5.

V rámci české ekonomiky byla zveřejněna data týkající se souvislosti kurozvých intervencí a exportu. Podle Asociace exportérů přispěl kurzový závazek ČNB za poslední dva roky ke zvýšení vývozu o 400 až 450 miliard korun. Letos by pak mohl dosáhnout nového rekordu vyššího než 4 biliony.

Tip: To nejlepší z Roklenu – Zaregistrujte si zasílání RoklenLetteru zde

Tip: RoklenFx Denní výhled – Zaregistrujte si zasílání mailem

Newsletter