Světový guru v oblasti personalistiky vystoupí v Praze

Chcete, aby vaše firma byla úspěšná? Přijďte si poslechnout, jak to dělá Michelin. Do České republiky přijede jeden z nejuznávanějších světových specialistů na problematiku řízení lidí Dominique Tissier, který mimo jiné působil deset let ve společnosti Michelin na pozici viceprezidenta pro rozvoj lidského potenciálu. Ve čtvrtek 17. ledna vystoupí na diskuzní snídani, kde bude mluvit mimo jiné o výrazných změnách, které před několika lety v oblasti „human resources“ firma Michelin odstartovala. Při té příležitosti jsme položili několik otázek Martině VA Leové, šéfce vzdělávání a rozvoje pražského institutu ELAI, který pana Tissiera do Prahy pozval.

Proč jste oslovili právě Dominiqua Tissiera?

Pan Tissier je nesmírně zajímavá osobnost, opravdový odborník ve svém oboru s mimořádně bohatými zkušenostmi. Kromě jiného stál ze velkými změnami, které v oblasti rozvoje lidského potenciálu před několika lety spustila společnost Michelin, lídr v průmyslu pneumatik, a které ji posunuly o velký kus dál. Protože jeho zkušenosti považujeme za unikátní, chtěli jsme je naživo zprostředkovat všem profesionálům a zájemcům o problematiku řízení lidských zdrojů.

O čem konkrétně bude pan Tisssier na vaší akci mluvit?  

Diskuzní snídaně nese název Empowerment, responsibility and autonomy a témat bude několik. Pan Tissier jednak představí, v čem spočívá úspěch společnosti Michelin, pokud jde o její personální politiku. Zaměří se na roli managementu v tom, co nazýváme empowerment, tedy schopnosti lidí přebírat iniciativu a odpovědně řešit každodenní pracovní úkoly, v kontextu budování samostatnosti a autonomie každého člena týmu. Budeme se bavit i o tématech jako jsou kompenzace a benefity, nabírání nových zaměstnanců či jejich vzdělávání a tak dále.

Proč zrovna empowerment?

Dominique Tissier řekl, že si před deseti lety v Michelinu položili následující otázku: Jestliže jsme dobří v organizaci, nákupu, vybavení či máme kvalitní dodavatelský řetězec, co potom vytváří onen podstatný rozdíl, když to není energie a profesionalita členů našeho týmu? A to je ten klíč. Lidé v Michelinu dnes nejsou posuzováni podle toho, jak dovedou plnit pokyny, ale jak jsou schopni pochopit celkový rámec, cíle firmy a aktivně hledat řešení pro jejich dosažení. Empowerment je proto v současnosti mimořádně aktuální téma, zabývá se jím mnoho firem. 

Pokud vím, bude to úplně první diskuzní snídaně ELAI. Z jakého důvodu jste se rozhodli zařadit tenhle formát do své nabídky?

V ELAI už se osmým rokem zabýváme firemním vzděláváním a rozvojem zaměstnanců ve spolupráci s předními osobnosti českého byznysu, zaměřujeme se na aktuální témata. A jelikož zajímavých témat je celá řada a navíc v rámci pořádání Týdne inovací, Týdne podnikání, workshopů a všech našich dalších aktivit potkáváme spoustu zajímavých osobností, napadlo nás zprostředkovat jejich nesmírně cenné zkušenosti ostatním. A chtěli jsme, aby to bylo trochu něco jiného než workshopy či konference. Proto jsme se rozhodli pro formát diskuzní snídaně.

Prozraďte prosím ještě detaily akce.

Proběhne formou diskuzní snídaně ve čtvrtek 17. ledna v pražském coworkingovém centru HubHub Na Příkopě od 8:30. Zájemci se mohou registrovat na stránkách ELAI.

Newsletter