Japonská centrální banka ukončila režim záporných sazeb a cílení výnosové křivky. Kurz jenu oslabil k 150,00 USDJPY. Dolar se obchoduje v zisku pod 1,0870 za euro. Koruna oslabila nad 25,20 za euro.

Veganská restaurace pro ty, kdo mají rádi maso! Forky’s plánuje expanzi

Pražské veganské bistro Forky’s je jedním z průkopníků stravování, ve kterém rostlinné náhražky kompenzují maso. Běžně nabízeným a velmi oblíbeným pokrmem je například hamburger s karbanátkem ze směsi obilovin, luštěnin a koření, který si oblíbili i masožravci. Co nejvíce zákazníky bistra na takovém způsobu stravování baví? To, že dostanou jídlo, které je nutričně vyvážené, lehké, ekologické a zároveň chutné. Podle Jana Klimoviče, majitele pražské pobočky Forky’s, za rostoucím zájmem o bezmasé stravování stojí více příčin. Jedním z nich je přesvědčení o špatném zacházení se zvířaty, další se prostě jen rozhodli stravovat zdravější formou. Ať už je důvod jakýkoliv, tohle veganské bistro v centru Prahy by si nikdo neměl nechat ujít!

Koncept Forky’s vznikl v Brně před pár lety, kdy se zakladatelé pan Vidlička a jeho žena rozhodli přinést do moravského velkoměsta světový boom, který se snaží přesvědčit lidi, že bezmasá jídla nejsou jenom nevýrazná semínka nebo klíčky. Jak již z hesla „Forky’s – veganská restaurace pro ty, kdo mají rádi maso“ vyplývá, cílem této restaurační sítě je změnit základní myšlení lidí.

Po velkém úspěchu v Brně se síť rozrostla do sousedního Slovenska, do města Trnavy, pak její kroky vedly do Prahy. Pražská pobočka funguje více jak rok a výsledky tvrdé práce se odráží v neustále rostoucí bázi návštěvníků. O tom, že v pražské metropoli sídlí velké množství milovníků veganské stravy, svědčí i umístění Prahy v žebříčku TOP 10 světových měst s největší koncentrací bezmasých restaurací.

Pražská pobočka Forky’s sídlí v historickém centru, které je atraktivní nejenom pro turisty. V roce 2018 byla průměrná denní návštěvnost bistra okolo 190 platících zákazníků. Pražské Forky’s nabízí svým zákazníkům nejvyšší kvalitu potravin a příjemně strávený čas nad talířem plných rozmanitých chutí.

Kromě expanze sítě klasických poboček se Forky’s aktuálně zaměřuje na budování tzv. gastroboxů, které mohou efektivně obsloužit velké množství zákazníků a zároveň je jednoduchá jejich přemístitelnost v rámci nejrůznějších festivalů, akcí a večírků.

Pro svoji další expanzi a poskytování služeb společnost provozující pražskou pobočku Forky’s poptává financování na investiční platformě Fundlift.

Newsletter